Вхід | Реєстрація

Аферисти придумали новий мобільний вид шахрайства

Шахраї вишукують оголошення про загублені документи, дзвонять його господареві, мовляв, знайшли потрібні папери і вимагають винагороду. «Я втратив документи на машину і посвідчення водія, дав оголошення на сайти. Наступного дня дзвінок – знайшли документи, давайте зустрінемося біля ЦУМу. Домовилися, що винагорода складе 300 грн. Приїхав у призначене місце. Дзвінок: на зустріч не прийду, купи на 300 грн. поповнення, продиктуй код і після цього я скажу, де документи.
"Я купив, продиктував код, а документів так і не отримав", - каже ошуканий. До смішного дійшло - 6 чоловік одразу за один день телефонували, і у всіх мої документи! Всі просять їм купити картки і продиктувати коди. За даними міліції, українські шахраї запозичили досвід у росіян, і телефонні обмани стають ще популярнішими.
"Аферисти навмання набирають номер і повідомляють, наприклад, що ваш син потрапив у ДТП або арештований. Щоб його врятувати, терміново потрібні гроші. В одному випадку просять скинути гроші на мобільний або ж їх передати. Нещодавно до міліції звернулася жінка, яка передала для порятунку" сина $10 тисяч і тільки потім зрозуміла, що це обман. Щодо обманів з документами, то ошукані звертаються до міліції мало, а це могло б значно спростити пошук аферистів. Адже у цьому випадку допоможе і звернення до мобільних операторів - вони можуть відключити номер шахраїв. Оператор прогляне історію дзвінків і повідомлень, звірить зі свідченнями і ухвалить відповідне рішення.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації