Вхід | Реєстрація

Більше 9,5 мільйона українців виїхали за кордон

Більше 9,5 мільйона українців виїхали за кордон

За даними ООН, кількість тих, хто виїхав за кордон від початку російського вторгнення, становить понад 9,5 мільйона осіб. Про це заявила заступниця генсека ООН з політичних питань Розмарі Дікарло.

За підрахунками організації, близько 3,8 мільйона наших громадян протягом 5 місяців повернулися в Україну.

Дікарло зазначила, що наближення зими викликає занепокоєння, оскільки немає гарантій щодо того, чи всі українці будуть забезпечені теплом, дахом над головою та медичною допомогою.

Заступниця генсека ООН зазначила, що для вирішення питань, пов’язаних з теплопостачанням, помешканнями та медичною допомогою, гуманітарна спільнота зосереджується на зміцненні місцевих і національних систем щодо забезпечення житла, соцзахисту та економічного охоплення.

Через бойові дії на Донеччині відсутнє газопостачання, відповідно є загрози для місцевого населення на час осені-зими, оскільки буде відсутнє теплопостачання. Через це міністерка реінтеграції Ірина Верещук повідомила про підготовку до евакуації мешканців області в центральні та західні регіони.

Міністерка пояснила, що якщо не евакуюєтеся з Донеччини, коли це можливо, потім є ризик опинитися не лише без електрики й води, тобто без тепла, а ще й без зв’язку, ліків, їжі та під обстрілами.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 серпня 2022, 18:36 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації