Вхід | Реєстрація

Аграрії Полтавщини намолотили 1,2 мільйона тонн зерна нового врожаю

Аграрії Полтавщини намолотили 1,2 мільйона тонн зерна нового врожаю

1,2 мільйона тонн зерна нового врожаю намолотили аграрії на Полтавщині. Ранні зернові й зернобобові вже зібрали на 80% площ – 296 тис. га. Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

Зокрема, пшениці намолотили 910 тис. тонн, ячменю – 270 тис. тонн, гороху – 20 тис. тонн, жита – 11 тис. тонн. Зібрали 61 тис. тонн насіння ріпаку.

Нагадаємо, Полтавська область перетнула «екватор» збору ранніх зернових і зернобобових культур.

– Аграрії Полтавщини тримають продовольчий фронт. Працюють злагоджено, на результат. Використовують кожну хвилину, щоб зібрати врожай і українці були з хлібом. Слава нашим аграріям! Слава Україні!, – зауважив Дмитро Лунін.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 серпня 2022, 11:55 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації