Вхід | Реєстрація

Цього року у вишах Полтавщини навчається більше 5700 першокурсників

Цього року у вишах Полтавщини навчається більше 5700 першокурсників

До навчання в усіх вишах області вже долучилися першокурсники. Успішно подолавши всі етапи вступної кампанії, вони розпочали здобувати вищу освіту. Цього року першокурсників у вишах Полтавщини – 5731, із них 264 переселенці. Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

За його словами, порівняно з попереднім роком більше вступників обрали заклади вищої освіти саме нашої області. Подали близько 23 тисячі заяв, із них на умовах державного замовлення – понад 16 тисяч.

Також на Полтавщині завершився вступ до закладів фахової передвищої освіти. Зарахували 3743 дитини, з них – 125 переселенців.

Попитом цьогоріч користується професійно-технічна освіта. Як повідомив Дмитро Лунін, до профільних закладів області вже зарахували 3676 людей, зокрема 56 переселенців. 

Найбільш затребувані професії – тракторист-машиніст с/г виробництва, водій автотранспортних засобів, оператор з обробки інформації та програмного забезпечення, кухар, електрогазозварник. Прийом на навчання до закладів професійної (професійно-технічної) освіти триває до 1 листопада.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 вересня 2022, 11:30 | Полтавщина | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації