Вхід | Реєстрація

Відвідувачів парку просять не облизувати жаб і слимаків

Відвідувачів парку просять не облизувати жаб і слимаків

Працівники парку в США попросили відвідувачів припинити облизувати психоделічних жаб, попереджаючи, що той, хто шукає галюциногенного кайфу від вкритих бородавками земноводних, швидше за все, серйозно постраждає.

Служба національних парків опублікувала в соціальних мережах повідомлення із застереженнями про облизування жаб пустелі Сонора. Ця практика давно зображена в популярних анімаційних телевізійних шоу.

«Будь ласка, утримайтеся від облизування істот, які ви зустрічаєте в національному парку, будь то банановий слимак, незнайомий гриб або велика жаба із сяючими очима глибокої ночі», — сказали представники парку.

Цей вид жаб досягає великих розмірів — близько 18 сантиметрів. Щоб захиститися від хижаків, жаби виділяють світлу речовину, що містить різні токсини, серед яких 5-MeO-DMT — психоактивна сполука, яка викликає галюциногенні ефекти — ейфорію, відчуття тепла, сильні зорові та слухові галюцинації. У повідомленнях не вказується, скільки людей шукали розваг, облизуючи цих тварин.

Куріння екстрагованого 5-MeO-DMT викликає потужний, короткий психоделічний ефект  і стало популярним в останні роки, у тому числі на дорогих підпільних «жаб’ячих церемоніях» у США і в Мексиці. Але отрута жаби також містить інші токсичні речовини, які можуть бути смертельними при проковтуванні.

У результаті, вчені б’ють на сполох — охочих прожити цей психоделічний досвід стає так багато, що фактично жаби пустелі Сонора опинилися під загрозою зникнення. Браконьєри збирають їх для виготовлення наркотику та продажу, а деякі просто хочуть тримати їх удома, щоб використовувати для психоделічних тріпів.

Вчені також попередили, що зростаючий попит на виділення жаб пустелі Сонора може поставити під загрозу цей вид.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 листопада 2022, 20:22 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації