Вхід | Реєстрація

Цього року на Полтавщині в ДТП загинуло 72 людини, та 806 травмувалися

Цього року на Полтавщині в ДТП загинуло 72 людини, та 806 травмувалися

На Полтавщині у поточному році слідчими підрозділами поліції розпочаті досудові розслідування у 332 кримінальних провадженнях за фактами дорожньо-транспортних пригод з потерпілими. Із них 60 ДТП – зі смертельними наслідками. За 137 фактами ДТП кримінальні провадження вже спрямовані до суду.

Віталій Браславець, начальник відділу по розслідуванню злочинів у сфері транспорту слідчого управління поліції Полтавщини, повідомив:

– Протягом 10 місяців цього року у ДТП на Полтавщині загинуло 72 людини та 806 осіб отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. Найбільш поширеними причинами ДТП залишаються перевищення водіями встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів, порушення правил обгону та проїзду перехресть, а також неуважність за кермом. До найбільш тяжких наслідків зазвичай призводять ДТП за участю водіїв, які керують транспортними засобами у стані сп’яніння. Упродовж десяти місяців в області нами зареєстровано 39 кримінальних проваджень за фактами дорожньо-транспортних пригод, вчинених у стані алкогольного сп’яніння, з яких 8 – зі смертельними наслідками.

Щоб уникнути аварійних ситуацій на дорозі, радимо учасникам дорожнього руху суворо дотримуватися Правил та бути особливо уважними під час несприятливих погодних умов в осінньо-зимовий період.

За даними Полтавського гідрометцентру, в період 22-23 листопада на території Полтавщини очікується хмарна дощова погода. Температура повітря вночі від 1º морозу до  4º тепла, вдень 2-7º тепла, на дорогах місцями ожеледиця. Відтак зростає ризик потрапити в дорожньо-транспортну пригоду.


Автор: Відділ комунікації поліції Полтавської області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 листопада 2022, 14:36 | Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації