Вхід | Реєстрація

91 мільйон на соцзахист

91 мільйон на соцзахист

У рамках 33 напрямів Програми соцзахисту населення Полтавщини із загальним обсягом фінансування на рівні понад 91 мільйон гривень, соціальним захистом охоплено понад 36 тисяч мешканців області з-поміж уразливих категорій населення. Про це повідомила директорка Департаменту соціального захисту населення Людмила Корнієнко.

Станом на 1 листопада з обласного бюджету за цим напрямом проведено виплату грошової допомоги та пільг на загальну суму 17,8 мільйона гривень, яка спрямована:

  • членам сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України, а також ветеранів війни з-поміж учасників АТО/ООС, воїнів‑інтернаціоналістів;
  • особам, які отримали поранення під час захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України;
  • загиблим (померлим) та постраждалим цивільним особам внаслідок бомбардувань, авіаударів та інших ушкоджень у період військового стану.

Також не менш важливим є забезпечення надання грошової допомоги, згідно з встановленими статусами, а саме:

  • вдовам учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС;
  • сім’ям з дітьми, які мають інвалідність, пов’язану з наслідками Чорнобильської катастрофи — на сьогодні це майже 1700 отримувачів на загальну суму понад 5 млн.грн.

Департаментом соціального захисту населення забезпечено всі необхідні розрахунки для того, щоб майже 700 сімей, які мають у своєму складі дітей з інвалідністю підгрупи А, отримали в грудні цього року грошову допомогу в рамках Програми на загальну суму понад 2 мільйони гривень.

На сьогодні Комплексна програма соціального захисту населення Полтавської області є універсальним інструментом забезпечення місцевих соціальних гарантій, заходи якої буде продовжено і в наступному році.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 листопада 2022, 16:42 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації