Вхід | Реєстрація

Збитки АПК оцінюють у 35 мільярдів доларів

Збитки АПК оцінюють у 35 мільярдів доларів

Російське вторгнення в Україну завдало колосальних прямих та непрямих збитків у агросекторі. За попередніми оцінками, агросектору завдано прямої шкоди на понад 4 мільярди доларів США. Непрямі збитки становлять понад 35 мільярдів.

«Із часу попереднього огляду непрямі збитки збільшилися на 10 мільярдів і сягають 35 мільярдів доларів. Це означає, що аграрії не посіяли озимі культури, відповідно, не зберуть урожай наступного літа навіть на деокупованих територіях. Ці збитки буде зафіксовано», — зазначив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

Він додав, що на непрямі збитки впливають спричинена обстрілами енергетична криза та ускладнена логістика, що мало наслідком зменшення ціни на українську продукцію, тож виробники не отримають прибутки. Тому зараз Україна разом з міжнародними експертами проводить фіксацію доказів злочинів.

«Ми сподіваємося на позитивне рішення ООН із приводу репарацій. Упевнені, що українським фермерам вдасться компенсувати всі збитки», — додав заступник міністра.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 листопада 2022, 14:40 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації