Вхід | Реєстрація

Жителі Полтавщини отримають пенсії у повному обсязі - обіцяє ОВА

Жителі Полтавщини отримають пенсії у повному обсязі - обіцяє ОВА

На Полтавщині з початку 2022 року забезпечено своєчасну виплату пенсій у повному обсязі для майже 412 тис. непрацездатних громадян. Про це повідомив начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області Володимир Тараторін на апаратній нараді у начальника ПОВА Дмитра Луніна.

«Крім пенсій починаючи з жовтня цього року забезпечується виплата субсидій та пільг 140 тисячам мешканців області. Загальна потреба у виплаті коштів досягає 2 мільярдів гривень на місяць, – розповів Володимир Тараторін. – Починаючи з грудня за принципом екстериторіальності органи фонду розпочнуть процес безпосереднього призначення пільг та субсидій. Всі процеси на призначення виплат відбуваються автоматизовано. Тому аби уникнути зривів в роботі через нестабільне електропостачання, яке відбувається останнім часом, завершуємо закупівлю 25 генераторів електроживлення». 

Протягом 10 місяців 2022 року планові показники доходів пенсійного бюджету області виконано на 104% як з єдиного внеску, так і щодо власних надходжень. 

«Зокрема при плані 8203,5 млн грн надійшло 8529,3 млн грн, тобто на 325,8 млн грн більше. За платежами, сплату яких адмініструють органи Пенсійного фонду, надійшло 232,4 млн грн. Планові показники виконані на 113,0%. За результатами всеукраїнського рейтингу щодо надходження платежів область посіла друге місце по Україні серед регіональних управлінь Пенсійного фонду», – зауважив начальник управління. 

Іншим вагомим резервом для наповнення бюджету Пенсійного фонду області та збільшення самофінансування є погашення заборгованості щодо пенсійних платежів. Станом на 01.11.2022 сума заборгованості становила 198,7 млн грн. 

«77% боргу має 41 підприємство, яке перебуває на різних стадіях банкрутства. Унаслідок вжитих заходів завершено процедуру ліквідації щодо 2-х підприємств-банкрутів та зменшено заборгованість майже на 10,0 млн грн. Інші 23% боргу – це борги економічно активних підприємств, а також тих, у яких відсутні активи» – розповів Володимир Тараторін.

За його словами, з метою стягнення заборгованих коштів Головним управлінням проводиться претензійно-позовна робота. За звітний період подано 142 позовні заяви про стягнення боргу на загальну суму 25,0 млн грн, заходами примусового стягнення забезпечено 100% заборгованості, що підлягає стягненню в судовому порядку. Проведена робота дозволила отримати на рахунки Пенсійного фонду області та спрямувати на виплату пенсій 2,8 млн грн.

На примусовому виконанні в органах Державної виконавчої служби області перебуває 1,8 тис. виконавчих документів про стягнення на користь держави в інтересах органів Пенсійного фонду суми 42,2 млн грн.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 листопада 2022, 17:32 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації