Вхід | Реєстрація

На Полтавщині поліцейські викрили підпільних цех виготовлення цигарок

На Полтавщині поліцейські викрили підпільних цех виготовлення цигарок

Під час проведення комплексних заходів з виявлення правопорушень у сфері обігу підакцизної продукції оперативники управління стратегічних розслідувань в Полтавській області та слідчі слідчого управління обласної поліції викрили діяльність учасників злочинної групи, які налагодили діяльність підпільних цехів в Полтавській та Чернігівській областях.

Зокрема поліцейські встановили, що на Полтавщині в підпільному цеху підготовлювали сировину для подальшого використання у виробництві тютюнової продукції. Його діяльність припинили у вересні цього року та вилучили продукції на 4 млн грн.

Надалі правоохоронці встановили, що сировина тютюну та гільзи-заготовки транспортувалася до Чернігівської області, де в місті Прилуки знаходився ще один підпільний цех. За допомогою спецобладнання ділки виготовляли продукцію для подальшого збуту на території України. Діяльність даного виробництва ліквідували в результаті проведених заходів 5 та 6 грудня.

За місцями виготовлення, зберігання тютюнової продукції та проживання фігурантів вилучили 20 тонн сировини, обладнання, майже 600 тис. гільз-заготовок для цигарок, гроші у різній валюті на понад 2,3 млн грн, а також два автомобілі. За попередніми даними, загальна вартість вилученого майна сягає 8 млн грн.

Кримінальне провадження розслідується за кількома статтями Кримінального кодексу України:

  • ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів);
  • ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Полтавська обласна прокуратура.


Автор: Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 грудня 2022, 16:15 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації