Ковбасу не можна назвати дуже корисним продуктом для організму, але вона є на кожному святковому столі. Ковбаси потрібно вживати помірно, бо це може перевантажити харчову систему. Гідний вибір м’ясних делікатесів представлено в мережі супермаркетів Novus, а спеціалісти завжди з радістю проконсультують кожного з покупців.
Вибираємо делікатес самостійно
Хороший та якісний продукт не може коштувати надто дешево. При виборі в супермаркеті краще надавати перевагу відомим виробникам. Саме таку відому продукцію пропонує мережа супермаркетів Новус.
Після вибору виробника переходять до вивчення етикетки (складу). Потрібно ігнорувати продукти з:
-
маргарином;
-
цукром;
-
трансжирами;
-
небезпечними смаковими домішками (Е).
На першій позиції в складі повинно бути вказано м’ясо, а не соя чи крохмаль. Якщо в складі є фарш, це значить, що використовуються перемелені спресовані кістки та жили, а не м’ясна сировина.
В дієтичному продукті не може бути понад 13% жиру. Крім того, в такій ковбасі повинно бути набагато менше прянощів та солі.
Колір також розкаже про склад. При значній кількості м’яса колір сіруватий або блідо-рожевий. Занадто червоний колір говорить про використання барвників, нітратів та інших домішок.
Правила вибору ковбаси
Кілька простих порад допоможуть з вибором. Якісний делікатес має:
-
простий склад (чим менше компонентів, тим краще);
-
присмак паперу – свідчення великої концентрації крохмалю чи сої;
-
сильний запах говорить про використання ароматизаторів;
-
сало та жир в продукті повинні бути білими (якщо вони жовтуваті, то використовувалися фарбники);
-
варена ковбаса повинна бути пружною, а не ламатися (ламкість говорить про високу концентрацію крохмалю).
Спеціалісти з харчування рекомендують вживати цей делікатес періодично. Тобто його не повинно бути кожен день в меню. Великий вибір якісних ковбас від відомих виробників по кращій ціні представлено в магазині Новус. Незалежно від бюджету кожен зможе порадувати себе та свою родину цим смачним делікатесом.