Вхід | Реєстрація

«Більські» бабаки викопали стародавню кераміку

«Більські» бабаки викопали стародавню кераміку

На Полтавщині під час екскурсії Більським городищем виявили старовинну кераміку, яку випадково викопали бабаки. Учені знайшли фрагменти ліпного посуду, що виготовлявся у цій місцевості у VII столітті до нашої ери.

Окрім кераміки, у норах бабаків були кістки, вугілля та шматки глиняної обмазки, повідомляють у історико-культурному заповіднику «Більськ».

Як розповіли археологи, на Західному укріпленні і в долині поряд з ним функціонує бабаче поселення — розгалужена система нір, сполучених підземними ходами. Під час прогулянки валами дослідники помітили, що біля входу в бабачу нору стирчали фрагменти кераміки.

Археологи припускають, що коли бабак рив нору, то виніс разом із ґрунтом артефакти, які трапилися йому на шляху.

Кераміка представлена уламками ліпного посуду VII ст. до н. е. На деяких фрагментах присутнє чорне лискування. Кераміку зібрали і передали до науково‑допоміжного фонду.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 грудня 2022, 18:08 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації