Вхід | Реєстрація

Уряд на чверть зменшить видатки на бюджетників

Уряд на чверть зменшить видатки на бюджетників

Кабінет Міністрів у наступному році зменшить видатки на оплату працівників бюджетного сектору на 27%. Про це йдеться в Меморандумі про економічну та фінансову політику в межах нової моніторингової програми МВФ для України, опублікованому на сайті Мінфіну.

У документі зазначається, що необхідність концентрувати видатки на обороні та безпеці вимагає підвищення ефективності видатків і стримування фіскальних ризиків. Водночас потреби фінансування нових категорій витрат, пов’язаних з війною, у тому числі надання соціальної допомоги ВПО та ветеранам війни, а також відбудови та подолання наслідків агресії Росії, зростають.

«З огляду на обмеження, які постають перед нами, ухвалено непросте політичне рішення – зменшити видатки на оплату праці працівників бюджетного сектору на 27 відсотків у номінальному виразі, порівняно з 2022 роком», — зазначається в Меморандумі.

Досягти скорочення видатків більше, ніж на чверть, планують як шляхом зменшення заробітної плати окремим категоріям працівників, так і через обмеження загальної чисельності працівників.

Також уряд ввів обмеження на збільшення соціальних виплат, дозволивши лише індексацію пенсії за правилами.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 грудня 2022, 10:44 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації