Вхід | Реєстрація

Кабмін залишає 13,4% від акцизу пального в громадах

Кабмін залишає 13,4% від акцизу пального в громадах

Кабмін залишає 13,4% від акцизу пального в громадах на 2023-й — 23 грудня ухвалили механізм його зарахування до місцевих бюджетів. Про це повідомив прем’єр Денис Шмигаль.

За його словами, це посилить фінансову спроможність громад і дасть додаткові ресурси на відбудову інфраструктури та соціальні видатки.

У вересні президент Володимир Зеленський підписав закон, що частково повертає акцизний податок на пальне за винятком пального на потреби військових.

Згідно закону в редакції, яку підписав голова Верховної Ради, акцизи повертаються в розмірі: бензин — 100 євро за 1000 літрів; дизель  — 100 євро за 1000 літрів; біопаливо — 100 євро за 1000 літрів; газ — 52 євро за 1000 літрів. Податок на додану вартість для цих видів пального залишається на рівні 7%.

Крім того, закон робить виняток для пального на потреби військових. Якщо замовником такого пального є Міністерство оборони, акциз становитиме 0 євро за 1000 літрів. Пільга діятиме на період воєнного та надзвичайного стану.

Такі ставки діють до кінця військового стану, але не пізніше 1 липня наступного року. Після цього ставка ПДВ повернеться до рівня 20%, якою вона була до запровадження пільг у березні, а акцизи — до 213 євро та 140 євро за 1000 літрів на бензин і дизель відповідно.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 грудня 2022, 17:39 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації