Вхід | Реєстрація

Чекайте на повістки в месенджерах

Чекайте на повістки в месенджерах

У ДСАУ запроваджують новий сервіс. Відтепер судові повістки, повідомлення та виклики надходитимуть і на електронні месенджери учасників процесу.
Згідно з новим порядком, за заявою учасника судового процесу повістки першочергово надсилатимуться на месенджер. Якщо мобільний телефон не «прив’язаний» до месенджеру, повістки, як і раніше, надходитимуть у формі SMS-повідомлень.

Наразі, ДП «Інформаційні судові системи» завершується розробка сервісу щодо автоматичного надсилання судами повісток на один із найпоширеніших месенджерів — Viber. Впровадити сервіс обіцяють не пізніше 10 лютого.

Цей сервіс забезпечуватиме економію коштів у сумі понад 6 мільйонів гривень на рік. Адже вартість однієї надісланої судової повістки за допомогою Viber утричі дешевша за вартість однієї надісланої судової повістки у вигляді SMS-повідомлення.

Як зазначають у ДСАУ, такий порядок цілком відповідає нормам процесуального законодавства в частині можливості повідомлення учасників судового процесу через інші засоби зв’язку (зокрема, мобільного), які забезпечують фіксацію повідомлення або виклику.

Дані, які підтверджуватимуть надсилання та доставку повідомлень на Viber, будуть надходити та зберігатися в автоматизованій системі документообігу суду (із запобіганням їх видалення чи коригування).



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 лютого 2023, 12:47 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації