Вхід | Реєстрація

Затримано наркобанду, які торгували наркотиками на Полтавщині

Затримано наркобанду, які торгували наркотиками на Полтавщині

Державне бюро розслідувань продовжує активно протидіяти спробам масштабного розповсюдження наркотиків та психотропів. За деякими ознаками, за цим кримінальним бізнесом, зокрема й у прифронтових регіонах, стоять спецслужби рф, які таким чином намагаються підірвати обороноздатність країни. Тому викриття, блокування і ліквідація наркосиндикатів — один з пріоритетних напрямків роботи Бюро.

Працівники ДБР у взаємодії з Нацполіцією провели масштабну спецоперацію з викриття злочинної групи з мільйонним оборотом, яка займалась поширенням наркотиків. Збут наркотиків був поставлений на потік в Полтавській, Дніпропетровській, Сумській та інших областях. Також зловмисники активно шукали клієнтів на прифронтових територіях.

Наркотики розповсюджували за допомогою Telegram-ботів. Наркоторговці створили для свого «бізнесу» навіть власну «торгову марку», яку зображували на рекламі. Замовити товар можна було цілодобово всього у кілька кліків. Вибравши потрібний населений пункт, а також вид наркотику, покупець сплачував гроші, після чого йому приходило відповідне поштове відправлення.

До речі, сплатити за «товар» можна було як у національній валюті, так і у крипті. Наприклад, розрахувавшись біткоїнами. Для цього використовували спеціальні платіжні системи.

У ході спецоперації відбулося 15 санкціонованих обшуків на території 3 областей. Вилучено майже 1,5 кг амфетаміну, 1 кг метамфетаміну, 8 кг синтетичних наркотиків та інші речовини, вартість яких на чорному ринку сягає щонайменше 10 млн гривень.

Затримано 5 осіб, яким повідомлено про підозру у використанні коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, а також у незаконному виробництві та збуті наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів(ч. 2 ст. 306, чч. 2, 3 ст. 307 КК України).

Усім затриманим обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права на заставу. Крім того, планується повідомлення про підозру й іншим учасникам банди. Досудове розслідування триває, планується арешт майна фігурантів – машин, будинків тощо.

 

Ще одну групу наркоторговців викрито у Харкові. Працівники ДБР спільно із Нацполіцією області задокументували злочинну діяльність кількох місцевих мешканців, які теж збували сильнодіючі та тяжкі наркотичні речовини – амфетамін, метадон та інші наркотики у прифронтові райони та в обласному центрі.

Замовлення клієнтам передавали з рук в руки, або ж через поштові відправлення. Пакунки з наркотичними речовинами маскували чаєм.

Під час обшуків вилучено наркотиків на понад 100 тис. гривень.

Одного з фігурантів затримано та повідомлено про підозру у незаконному виробництві та збуті наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. (ч. 2 ст. 307 КК України). Також про підозру за цією ж статтею повідомлено ще одному з наркоторговців.

Вирішується питання обрання запобіжних заходів, встановлюються інші співучасники злочину.

За скоєне усім фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Полтавська та Харківські обласні прокуратури.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 лютого 2023, 11:27 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації