Вхід | Реєстрація

У березні очікується літня погода

У березні очікується літня погода

Цьогоріч зима здивувала Україну аномально теплою погодою, і ця тенденція продовжиться також навесні — у кінці березня очікується майже літня температура повітря. Про це заявив синоптик Станіслав Щедрін.

За його словами, взимку уже суттєвих морозів не передбачається й останні дні лютого будуть досить теплими — температура повітря вночі коливатиметься від -3...+3°C, у той час, як вдень термометри покажуть +4...+9°C. Проте вологість повітря буде підвищеною.

Перший місяць весни порадує українців потеплінням. Так, температура повітря сягатиме +9...+11°C на більшості областей України, а на Заході країни може підвищитися до +13°C. При цьому очікуються незначні опади та збільшення кількості сонячних днів.

Така погода протримається до другої декади березня, після чого стане ще тепліше, проте сонечка поменшає. Втім, на заході та півдні України у деякі дні стовпчики термометрів піднімуться до +14....+18°C.

Квітень зустріне українців похолоданням. У Карпатах може випасти сніг, а на решті території України  очікуються перші весняні зливи та грози. Проте такою погода буде недовго і вже з другої декади квітня в Україні очікується стрімке потепління та майже літня погода.

«Температура все частіше буде на рівні +15...+20 градусів. Періодично будуть зливи, подекуди з грозами. Також до кінця квітня буде вітряно», — резюмував Щедрін.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 березня 2023, 19:14 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації