Вхід | Реєстрація

Оренда квартир: як знайти і не переплатити

Оренда квартир: як знайти і не переплатити

Якщо говорити про ринок нерухомості в Україні, то він із початку війни застиг у невизначеності. Потенційні покупці зараз не надто поспішають купляти житло, як на первинному, так і на вторинному ринках. І це цілком зрозуміла і прогнозована ситуація. Адже ніхто не може знати чи не стане щойно придбана квартира чи будинок купою цегли і бетону після "прильоту" рашистської ракети чи снаряду. І гарантій від подібного форс-мажору немає навіть у "найглибшому" українському тилу.

Натомість така послуга, як оренда житла стала надзвичайно популярною. Оголошення із пропозицією "квартира оренда" заполонили відповідні сайти. Адже із початком війни в Україні почалися масові міграційні процеси. В основному люди виїжджають із місць, де йдуть бойові дії і намагаються переїхати у більш безпечну місцевість.

Але не можна не відзначити, що із початком перелому у війні дещо змінилися тенденції та пріоритети в оренді нерухомості.

Навесні 2022-го сайти нерухомості заполонили запити із пошуком практично будь-якого житла в центральній та західній частинах України. Тоді жителі одразу двох найбільших мегаполісів - Києва та Харкова масово виїжджали і більш безпечні області. В тренді були - Полтавщина, Черкащина Львівщина.

Але після того, як українська армія вигнала окупантів із Києва, Чернігова, Харкова та Сум, люди почали масово мігрувати у зворотному напрямку.

Столиця є столиця: попит на житло існує

Звичайно, купляти нове житло в Києві люди здебільшого не поспішають. А ось попит на оренду квартир чи будинків поволі зростає.

Повертаючись люди намагаються відшукати більш дешеве, часто бюджетне житло. Хоча, як завжди, вистачає запитів і на оренду елітної нерухомості.

В основному потенційні орендарі звертаються до вже перевірених часом агентств нерухомості. Таких, скажімо, як «Благовіст». Серед  абсолютних переваг таких потужних компаній:

  • консультаційна допомога від експертів ринку;
  • повний юридичний супровід угоди з оренди квартири:
  • великий вибір об’єктів, які відповідають всім індивідуальним побажанням.

А головне - все робиться дуже швидко. Якраз оперативність і є ледве не вирішальною перевагою в умовах війни, коли рішення потрібно приймати дуже швидко. Друга чеснота від  АН «Благовіст» - це можливість орендувати квартиру чи будинок за доступними цінами. Цьому сприяє напрацьована фахівцями компанії величезна інформаційна база.

І можна не сумніватися в тому, що після закінчення війни і початку активних відбудовчих процесів такі перевірені навіть воєнним форс-мажором компанії будуть ще більш затребувані.


Автор: Степан Луговий
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 березня 2023, 09:54 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації