Вхід | Реєстрація

Як обрати штори залежно від сторін світу?

Як обрати штори залежно від сторін світу?

Комусь подобається, коли кімната повністю заповнена сонячним світлом, а хтось віддає перевагу сутінкам і тіні. Від цього залежить вибір оформлення вікон та штор для них. Але важливу роль грає також і те, на який бік світу виходять вікна у приміщенні. Десь достатньо повісити прозорий тюль, а десь щільні римські штори для захисту від сонця. До речі, ролети та римські штори ви легко знайдете на https://sunset.kiev.ua/uk/rimski-shtori/. А ми розповімо, які штори краще підібрати в залежності від чотирьох сторін світу.

Південні вікна

Якщо кімната виходить на південну сонячну сторону, тут буде потрібний захист від палючих променів, особливо влітку. Прибрати велику кількість сонця можна за допомогою ролетів або римських штор. Деякі вважають за краще встановлювати навіть рулонні штори типу «блекаут», які повністю блокують світло. 

Для спекотного літа та захисту від палючого сонця можна взяти ролети зі світловідбиваючою зовнішньою стороною. Вони допоможуть також знизити температуру в кімнаті на кілька градусів. Можна повісити на карнизи і класичні штори із щільної тканини. Обирайте матеріали, які будуть стійкими до вицвітання. А відтінок краще взяти холодний – синій, блакитний, сірий, пісочний.

Північні вікна

На північній стороні будинку кімнати зазвичай темні, у вікна проникає мінімум світла. Тут зручно спекотним літом, але може бути холодно взимку. Потрібно оформити вікна таким чином, щоб надати максимальний доступ денному світлу. У країнах Скандинавії, де теж не так багато сонячних днів протягом року, вікна взагалі нічим не закривають. З декору можна побачити лише рослини на підвіконні.

Якщо такий варіант вам не подобається, повісьте прозорі штори. Вони додадуть приміщенню затишку, але теж пропускатимуть практично все денне світло. Цікавий варіант від дизайнерів: встановити на підвіконня підсвічування — воно створюватиме ілюзію сонячних променів. Відтінки штор – прозорі, світлі, пастельні тони, теплий жовтий, кремовий, бежевий, сонячний помаранчевий.

Західні вікна

Західні та східні приміщення в будинку вважаються нейтральними з точки зору проникнення світла. На відміну від південних та північних, які повністю контрастні. Але і тут є безліч нюансів, які потрібно врахувати. Якщо вікна виходять на захід, то до обіду і навіть пізніше тут не буде сонця. Зате після обіду і до самого вечора тут буде досить ясно, а потім ви навіть можете помилуватися прекрасним заходом сонця.

Саме тому, що захід сонця світить червоним світлом, варто уникати штор червоного та помаранчевого відтінку. Велика кількість червоного кольору може надати кімнаті досить «агресивну» атмосферу. Краще вибрати щось нейтральне, що нейтралізує червоний колір. Підійдуть тканини сірого кольору, блакитного, лавандового, холодних тонів бежевого.

Східні вікна

А ось сонце, що сходить, як правило, яскравіше, з «прохолодним» відтінком променів. Східні кімнати добре використовувати для обладнання спальні, особливо якщо вам потрібно вставати рано. Ранкові промені сонця розбудять вас не гірше за будь-який будильник. Щоправда, якщо любите довше поспати, можна затінити вікна ролетами чи римськими шторами із щільних матеріалів.

А відтінок штор тут може бути будь-яким, як теплим, і холодним. Добре підійдуть життєрадісні відтінки зеленого кольору, але з таким же успіхом можна використовувати рожевий, блакитний, жовтий та всі пастельні тони. Вранішнє світло сонця, що проходить через напівпрозору штору, зробить пробудження приємним і гармонійним.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 березня 2023, 09:14 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації