Вхід | Реєстрація

СБУ затримала пособника рф, який після звільнення Херсона намагався втекти до Придністров’я

СБУ затримала пособника рф, який після звільнення Херсона намагався втекти до Придністров’я

Служба безпеки затримала поплічника рф у ході контрдиверсійних заходів на Вінниччині.

Ним виявився неодноразово засуджений за тяжкі злочини мешканець Білозерського району Херсонської області. Після захоплення частини південного регіону рецидивіст добровільно пішов на співпрацю з російськими окупантами. За даними контррозвідки СБУ, зловмисник «здавав» каральним загонам рашистів місця перебування учасників руху опору та їхніх сімей. Насамперед ворога цікавили адреси помешкань українських бійців, які раніше брали участь в антитерористичній операції на сході України.

За свою «лояльність» отримав від керівництва місцевої окупаційної адміністрації «особливий статус», який передбачав дозвіл на мародерство та вільне пересування районом. Частину з награбованого мав віддавати російським окупантам.

Після звільнення Херсона зловмисник втік до Вінницької області під виглядом переселенця. Там він оселився в одному із прикордонних з невизнаним Придністров’ям селищ та підшукував «варіанти» нелегального виїзду за межі України. Втім, контррозвідники СБУ встановили місцезнаходження фігуранта і своєчасно затримали його.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору).

Судом обрано міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Триває розслідування. Зловмиснику загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Слідчо-оперативні дії проводили співробітники СБУ Вінницької області за процесуального керівництва обласної прокуратури.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 березня 2023, 15:51 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації