Вхід | Реєстрація

20 років зі шпателем у животі

20 років зі шпателем у животі

На Вінниччині жінка майже 20 років жила зі шпателем Ревердена, довжиною майже 30 сантиметрів, у черевній порожнині. У 2005‑му його «забули» медики, коли робили операцію. Суд вирішив стягнути з медзакладу на користь вінничанки 400 тисяч гривень компенсації, інформує Вінницький апеляційний суд.

«Вінницький апеляційний суд частково задовольнив апеляційну скаргу Військово‑медичного центру Центрального регіону та змінив рішення суду першої інстанції в тій частині, де йдеться про розмір моральної шкоди, заподіяної пацієнтці. Річ у тому, що через необережність медиків жінка майже півтора десятиліття жила з хірургічним інструментом у черевній порожнині. Його там «забули» під час операції 2005 року», — йдеться в повідомленні.

Через «забутий» 30‑сантиметровий шпатель, вагою майже 300 грамів, зіпсувалося здоров’я жінки. Хронічна інтоксикація провокувала слабкість і втомлюваність.

Під час засідання суду позивачка наполягала, щоб апеляційна інстанція залишила в силі рішення Хмільницького міськрайонного суду, який ухвалив стягнути з відповідача на її користь майже 900 тисяч гривень моральної шкоди.

Але представник Військово‑медичного центру Центрального регіону говорив, що така грошова компенсація — не співмірна, і просив зменшити її приблизно до 100 тисяч.

Вінницький апеляційний суд вирішив таки стягнути з Військово‑медичного центру Центрального регіону на користь вінничанки 400 тисяч гривень компенсації. При цьому врахував обставини, що впливають на розмір відшкодування моральної шкоди відповідно до статті 23 Цивільного кодексу України.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 березня 2023, 19:30 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації