Вхід | Реєстрація

У Полтаві затримали чоловіка та жінку, який обладанли вдома наркосклад

У Полтаві затримали чоловіка та жінку, який обладанли вдома наркосклад

Слідчі поліції Полтавщини спільно з оперативниками управління карного розшуку, під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури, викрили чоловіка та жінку за підозрою у скоєнні злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин. Наразі особам повідомлено про підозру та судом обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Про це повідомив тимчасовий виконувач обов’язків начальника поліції Полтавщини Сергій Рекун.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у Полтаві, за місцем свого проживання, співмешканці налагодили процес незаконного збуту заборонених речовин жителям Полтавської та інших областей України.  

Сергій Рекун повідомив:

– Розфасовуючи вдома «товар», 29-річний чоловік та 20-річна жінка реалізовували його шляхом «закладок» та через поштові відправлення.  Під час обшуку у квартирі підозрюваних правоохоронці вилучили різноманітні ємності з наркотичними засобами та психотропними речовинами загальною масою майже 3 кг. Також вилучено зіп-пакети, вакууматори, ваги, банківські картки, мобільні телефони та інші речові докази. Наразі фігурантам повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи – тримання під вартою.

За даними фактами слідчим підрозділом поліції, під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури, розслідуються кримінальні провадження за двома статтями  Кримінального кодексу України:

  • незаконне придбання, зберігання з метою збуту особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин, вчинених за попередньою змовою осіб (ч. 2 ст. 307 КК України);
  • використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 306 КК України).

У разі визнання вини судом затриманим загрожує від восьми до п’ятнадцяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 серпня 2023, 09:29 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації