Вхід | Реєстрація

На Полтавщині пенсіонерка замовила кіллеру вбивство свого зятя

На Полтавщині пенсіонерка замовила кіллеру вбивство свого зятя

У замовному вбивстві підозрюється 71-річна мешканка Лохвицької тергромади Миргородського району. Правоохоронці з’ясували, що жінка заплатила 1 500 доларів США за розправу над співмешканцем доньки. Фігурантку затримали після оплати замовлення. Один із можливих мотивів злочину, який розглядають слідчі, – тривалий конфлікт між «родичами».

Про це повідомив начальник поліції Полтавщини Євген Рогачов, сьогодні 22 вересня.

Генерал поліції наголосив, що реалізувати злочинний умисел жінці завадили працівники Управління карного розшуку та Слідчого управління обласної поліції спільно з відділом кримінального аналізу Головуправління  поліції Полтавщини, оперативниками Миргородського районного відділу поліції та підпорядкованого йому відділення поліції № 2 (м. Лохвиця), під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури та за підтримки батальйону поліції особливого призначення.

Довідавшись про планування злочину, правоохоронці швидко вжили заходів для захисту чоловіка та припинення кримінального правопорушення.

«20 вересня фігурантку затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їй вже повідомили про підозру у замаху на умисне вбивство. Вирішується питання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу – тримання під вартою», – прокоментував очільник обласної поліції.

У кримінальному провадженні, відкритому за ч. 2 ст. 15 п.п. 11, 12 ч. 2 ст. 115 (Закінчений замах на умисне вбивство, вчинене на замовлення, за попередньою змовою групою осіб) Кримінального Кодексу України, триває комплекс необхідних слідчих дій. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 вересня 2023, 14:08 | Лохвиця | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації