Вхід | Реєстрація

На Полтавщині чоловік пошкодив 17 могил

На Полтавщині чоловік пошкодив 17 могил

До відділення №2 Кременчуцького районного управління поліції Полтавщини 25 вересня надійшло повідомлення від місцевих мешканців, що на цвинтарі в селі Садки, Кременчуцького району, пошкоджено понад півтора десятка могил. Поліція розпочала кримінальне провадження.

Отримавши повідомлення про злочин, на місце події одразу прибула слідчо-оперативна група місцевого підрозділу поліції.

Владислав Шаптала, начальник відділення №2 Кременчуцького райуправління поліції, повідомив:

– У ході огляду місця події поліцейські виявили 17 пошкоджених могил, з яких викрали металеві вироби. Під час проведення оперативно-розшукових заходів упродовж доби оперативники та слідчі встановили особу, причетну до вчинення злочину. Ним виявився місцевий житель, 1989 року народження. Також знайдено та вилучено металеві вироби, які фігурант викрав із цвинтаря. Наразі сума завданих правопорушником збитків встановлюється та вирішується питання щодо повідомлення фігуранту про підозру й обрання йому запобіжного заходу.

За даним фактом слідчим підрозділом поліції, під процесуальним керівництвом Кременчуцької окружної прокуратури, розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого, вчинене з хуліганських мотивів) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає обмеження волі на строк від чотирьох до п’яти років або позбавленням волі від чотирьох до семи років.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 вересня 2023, 09:33 | Кременчук | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації