Вхід | Реєстрація

По Полтаві розгулював чоловік з гранатами

По Полтаві розгулював чоловік з гранатами

Інформація про підозрілого чоловіка з гранатою на вулиці Піщана надійшла до поліції Подільського району обласного центру 2 жовтня, близько 10-ї. На місце події негайно спрямували працівників відділення поліції №1 Полтавського районного управління поліції, вибухотехнічної служби та спецпризначенців. Про це повідомив начальник поліцейського підрозділу Ігор Гурин.

Він зазначив: 

– Нам вдалося швидко встановити особу невідомого та провести невідкладні заходи та слідчі дії для вилучення можливих боєприпасів. Ним виявився 42-річний полтавець. У чоловіка слідчі поліції вилучили два предмети, схожі на гранати Ф-1 із запалами. Ще два боєприпаси виявили за місцем проживання фігуранта. Під час невідкладного обшуку слідчі також вилучили частини до автоматичної зброї, пістолет під патрон Флобера та близько 150 набоїв калібром 5.45 мм. Речові докази направили на відповідні судові експертизи. 

На даний час вирішується питання щодо повідомлення чоловікові про підозру та обрання йому запобіжного заходу. Водночас поліція реалізує оперативно-слідчі заходи для встановлення походження вилучених боєприпасів.

За даним фактом слідчим підрозділом поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури, розпочато досудове розслідування за частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.

Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до семи років.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 жовтня 2023, 14:33 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації