Вхід | Реєстрація

Громадянин Уругваю шукає родича із Полтавщини

Громадянин Уругваю шукає родича із Полтавщини

До редакції звернувся із листом відомий у Кобеляках лікар Валерій Коробейник. Він прохає про сприяння в пошуку інформації стосовно чоловіка, який ймовірно народився в наших краях.

Шановні Кобелячани і особливо Біличани! До Юрія Коцегуба, мого земляка і відомого краєзнавця з Новосанжарщини, нещодавно звернулась людина з далекого Уругваю з проханням допомогти відшукати інформацію про свого прадіда, котрий ймовірно був родом з Нових Санжар, або Лелюхівки.

Прадіда звали В’язовський Іван, 1883 або 1884 року народження. Він був ковалем, умів робити зброю, токарні верстати, деякий час працював на залізниці. Його батьки — Олексій В’язовський і Харитина Пліс (можливо, Пліса).

Іван В’язовський приїхав до Аргентини в 1925 році, а його дружина і діти — у 1926 році. На жаль, фотографій немає. У 1930‑х роках родина В’язовських потрапила до Уругваю. Прадід ніколи не розповідав про свою родину.

А от, що стосується в запиті власне нашої Кобеляччини: його дружина — Мотрона Климентіївна Піхуля, була родом з Біликів, де, до речі, після одруження проживав Іван В’язовський і ймовірно він працював, у тому числі, на залізниці. Можливо саме звідти вони всі емігрували до Латинської Америки.

Буду дуже вдячний за будь-яку цікаву інформацію.


Автор: Валерій Коробейник


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 листопада 2023, 19:50 | Нові Cанжари | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації