Вхід | Реєстрація

Викрито очільника оборонного заводу, який розкрадав бюджетні кошти на закупівлях запчастин до літаків

Викрито очільника оборонного заводу, який розкрадав бюджетні кошти на закупівлях запчастин до літаків

Контррозвідка Служби безпеки України, спільно з Бюро економічної безпеки та у співпраці з керівництвом АТ "Українська оборонна промисловість", успішно припинила схему привласнення бюджетних коштів, призначених на закупівлю комплектуючих для бойових літаків Збройних Сил України.

Згідно із слідчою інформацією, директор одного з оборонних підприємств спробував спільно з союзниками привласнити майже 4 мільйони гривень з державного бюджету, призначених на придбання відповідного авіаційного обладнання. Ці кошти були витрачені на укладення договору з афілійованою комерційною структурою на закупівлю авіаційного модуля. Однак підприємство отримало несправні комплектуючі, які очільник компанії намагався внести до обліку як придбане обладнання, а також оплатити за нього.

За підписаними бухгалтерськими документами на приймання неякісної продукції держпідприємство перерахувало комерсантам перший платіж у розмірі 1,9 мільйона гривень. Подальший план "схеми" передбачав вивід цих грошей в тіньові фірми з метою їх обготівки та розподілу.

Але правоохоронці вчасно виявили та задокументували злочинну діяльність. Тепер на всю суму договору, а саме 3,9 мільйона гривень, було накладено арешт, що блокує спроби привласнення цих коштів.

Вже ексдиректору держпідприємства, керівнику фірми-постачальника та двом їхнім спільникам повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • Частина 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).
  • Частина 2 статті 28, частина 1 статті 366 (службове підроблення, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Зараз триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Особам, які брали участь у цій злочинній схемі, загрожує до 12 років позбавлення волі.

Розслідування здійснюється за процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації