Вхід | Реєстрація

На новорічні свята значно збільшується кількість проникнень в житло

На новорічні свята значно збільшується кількість проникнень в житло

За статистикою, під час різдвяно-новорічних свят спостерігається збільшення кількості злочинних проникнень до житла мешканців області на 60-70%. Про це на брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини повідомив заступник начальника Управління поліції охорони в Полтавській області Ігор Жижка.

– Як показує практика, злочинці ретельно готуються до проникнення. Слідкують за господарями, вивчають їхній графік роботи, перевіряють захист житла, кількість замків на вхідних дверях та інше, – розповів Ігор Жижка. – Нещодавно в Кременчуці буквально через 5 хвилин, як господарі пішли на роботу, сталося проникнення. За лічені хвилини наші співробітники виїхали на виклик і затримали підозрюваного. Він був із рацією та усіма підручними засобами.

Тому поліція охорони радить встановлювати сигналізацію та відеоспостереження, що дає змогу в реальному часі бачити на телефоні, що відбувається в помешканні та навколо нього.

У Полтаві завдяки цьому господар сам вирахував злочинця ще до моменту проникнення. Адже той не раз навідувався до житла, щось вивчав. Полтавець звернувся до поліції і встановив охоронну сигналізацію.

За словами Ігоря Жижки, краще одночасно встановити не лише охоронну, а й пожежну сигналізацію, щоб попередити знищення майна вогнем. Також можна встановити персональні GPS-трекери на авто, сейфи, інші речі.

Поліція охорони – структурний підрозділ Національної поліції України. Тому працівники виїжджають на виклики 102, на об’єкти під охороною, забезпечують охорону майна та громадян. Мають право застосовувати зброю, здійснювати затримання, доставляти злочинця у райвідділ поліції.

Звернутися щодо консультації зі встановлення охоронних систем можна до поліції охорони на гарячу лінію 9899.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 грудня 2023, 19:24 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації