Вхід | Реєстрація

Полтавський суд призначив дезертиру примусове лікування у психіатричній лікарні

Полтавський суд призначив дезертиру примусове лікування у психіатричній лікарні

У Полтаві Октябрський районний суд виніс вирок місцевому мешканцю – військовослужбовцю, який самовільно покинув місце служби.

Про це повідомили у Полтавському обласному ТЦК та СП.

Суд встановив, що будучи військовослужбовцем, перебуваючи на посаді водія 1 взводу охорони роти охорони, в умовах воєнного стану, не одержавши дозволу відповідних командирів або начальників, 01.06.2022, у період часу з 10:30 години по 12:00 годину, солдат самовільно залишив місце дислокації.

При цьому проводив час на власний розсуд, не пов'язуючи його з виконанням обов'язків військової служби, і не приймав жодних заходів для повернення до підрозділу або звернення до правоохоронних, інших державних органів чи органів військового управління.

17 травня 2023 року солдата затримали на підставі ухвали слідчого судді.

Суд кваліфікує дії обвинуваченого за ч.4ст.408 КК України як дезертирство, вчинене в умовах воєнного стану. За такий злочин передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Обставинами, які пом`якшують покарання обвинуваченого, суд визнав щире каяття та наявність психічного розладу.

Суд ухвалив визнати підсудного винним у дезертирстві й призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років. А також звільнив від відбування покарання з призначенням іспитового строку 1 рік та застосуванням до дезертира примусових заходів медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 грудня 2023, 10:47 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації