Вхід | Реєстрація

Побиття пораненого військовослужбовця, вимагання та викрадення авто, – затримано групу «смотрящего за Полтавою»

Побиття пораненого військовослужбовця, вимагання та викрадення авто, – затримано групу «смотрящего за Полтавою»

Оперативники управління стратегічних розслідувань у Полтавській області спільно зі слідчими поліції області встановили причетних до вимагання коштів у громадян та застосування до них фізичної сили. Злочинною групою керував житель Полтави з кримінальним минулим. До того він входив до оточення так званого «смотрящого за містом Полтава», якого раніше затримали поліцейські.

Про це повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

«Спеціалізувались» фігуранти на вимаганні коштів із застосуванням фізичної сили. У січні цього року в одному з магазинів Полтави підозрювані побили битами військовослужбовця, який проходив лікування та вийшов до магазину за продуктами. Також встановлено, що фігуранти вимагали від місцевого мешканця 6000 доларів «боргу», побили його та ще відібрали автомобіль.

З метою конспірації та переховування подобово винаймали квартири в Полтаві та Києві.

3 лютого правоохоронці затримали організатора та двох учасників угруповання. В ході обшуків вилучили дерев’яну палицю обмотану чорною стрічкою, ножі, мобільні телефони, наркотики. Окрім того, знайшли викрадену автівку та повернули її потерпілому.

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури затриманим, залежно від участі у злочинній діяльності, повідомлено підозру за:

  • ⁠ч. 4 ст. 189 (вимагання),
  • ⁠ч. 4 ст. 296 (Хуліганство),
  • ⁠ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

Наразі фігуранти перебувають в ізоляторі тимчасового тримання Полтавської області.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 лютого, 10:10 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації