Вхід | Реєстрація

Колишнього заступника міністра сільського господарства росії звинувачують у рейдерському захопленні заводу на Полтавщині

Колишнього заступника міністра сільського господарства росії звинувачують у рейдерському захопленні заводу на Полтавщині

Спільно із уродженцем Донецької області вони організували злочинну групу з восьми осіб, які здійснювали силову та юридичну підтримку афери. На реалізацію злочинного наміру виділили 530 тисяч доларів, а для супроводу в публічному просторі залучили політтехнолога.

Деталі оборудки повідомили у Головному слідчому управлінні Національної поліції України.

Щоб заволодіти 100% капіталу заводу дитячих продуктів харчування, зловмисники підробили його статут та договори купівлі-продажу частки у його статутному капіталі, а також протоколи зборів наглядових рад підприємств. Після чого підроблені документи передали приватному нотаріусу, який їх незаконно посвідчив та перереєстрував завод на підконтрольних організаторам осіб.

Внаслідок незаконних реєстраційних дій реальним власникам підприємства було завдано збитків на суму понад 250 мільйонів гривень.

У травні 2023 року за оперативного супроводу Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції слідчі провели понад 50 санкціонованих обшуків за місцями мешкання й роботи фігурантів, звідки вилучили мобільні телефони, документацію, зброю, набої, гроші, автомобілі, «чорнові» записи, паспорт громадянина рф одного з організаторів злочинної групи та інші беззаперечні докази вчинення злочину. В результаті, вісьмох основних членів злочинного угруповання, включаючи організаторів, було затримано.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора, їм повідомлено про підозру за створення, керівництво та участь в злочинній організації (ч. 1 та 2 ст. 255 Кримінального Кодексу України), протиправне заволодіння майном підприємства (ч. 3 ст. 206-2 Кримінального Кодексу України), підроблення документів, печаток, штампів та бланків (ч. 3 ст. 358 Кримінального Кодексу України), зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги (ч. 3 ст. 365-2 Кримінального Кодексу України) та службове (ч. 1 ст. 366 Кримінального Кодексу України). Двом з фігурантів, включаючи громадянина росії — колишнього замміністра сільського господарсьтва рф було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі слідчі Нацполіції скерували обвинувальні акти щодо всіх учасників злочинної групи до суду.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 березня, 10:07 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації