Вхід | Реєстрація

У Полтаві чоловік, перебуваючи під вартою, налагодив шахрайську схему із продажем цуценят

У Полтаві чоловік, перебуваючи під вартою, налагодив шахрайську схему із продажем цуценят

Полтавська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно жителя Полтави та його знайомої мешканки Полтавського району. 

Обом особам інкримінують шахрайство, вчинене повторно, в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 190 КК України).

Як повідомили у пресслужбі Полтавської обласної прокуратури, у квітні 2023 року чоловік, утримуючись під вартою в  «Полтавській установі виконання покарань № 23» (наразі обвинувальний акт стосовно нього за скоєння крадіжки, грабежу та інших злочинів розглядається в Київському районному суді Полтави), домовився зі знайомою про допомогу в розміщенні оголошень в Інтернеті. Йшлося про продаж цуценят елітної породи. Вартість одного становила 5 тис. грн.

На прохання полтавця жінка розміщувала інформацію, вказувала реквізити своєї банківської картки та з метою введення потенційних покупців в оману надсилала їм власні архівні відеоматеріали із цуценятами.

Після отримання передоплати так звані «продавці» на зв'язок не виходили.

У таких спосіб зловмисники встигли ошукати кількох людей.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося відділом поліції № 1 Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації