Вхід | Реєстрація

Нагадили і нагадали

Нагадили і нагадали

Людський мозок, а з цим і психіка, влаштовані так, що їх власник, читай — людина, мають здатність звикати і адаптуватися практично до будь-яких стресових умов. Навіть до війни, яка є одним із найбільших стресів, що можуть бути в нашому житті.

І нічого ненормального, тим більше, поганого в цьому немає. Адже протягом тисячоліть існування людської цивілізації гомосапієнси постійно воювали, вбиваючи один одного. Та й навіть, якби не воювали, то в будь-якому разі люди мають одну обов’язкову для всіх здатність. Вони вмирають. Усі ми рано чи пізно втрачаємо найрідніших для нас. І якби після такої страшної й неминучої втрати не мали б здатності адаптуватися до нової ситуації, то, напевне, людство давно б зникло із поверхні планети Земля.

Нічого нового не переживають нині й українці. Так, у нас війна. Так, на ній щодня гинуть наші люди. І тим, хто втратив рідну людину, спочатку нестерпно боляче. І виникає ледве не відраза чи навіть ненависть до тих, інших, у кого всі живі й здорові, хто не воює або не чекає із війни сина, батька, брата, коханого.

Як можна сміятися, веселитися, щось робити і про щось мріяти, коли у нас війна?

Але ж можна. Такою є людина. Інакше, повторюся, людство б згинуло від постійної журби і депресії.

І немає нічого осудливого в тому, що багато наших земляків, живучи тут, у мирних і спокійних Кобеляках, Нових Санжарах, Царичанці, інколи забувають про війну. Вони не погані й не байдужі. Вони просто ще нікого і нічого не втрачали. Тому й продовжують жити практично довоєнним життям.

І ні журналістські статті, ні нагадування військових чи волонтерів не здатні змінити ситуацію. Людська психіка, вона формувалася тисячоліттями еволюції і одномоментно не змінюється.

Та є фактор, який краще за будь-яку статтю чи пост у соцмережі нагадує про війну. Це — кацапські обстріли.

Днями вчергове «прилетіло» по об’єктах енергетики. Почалися відключення електроенергії. І знову всі згадали й про генератори, і про необхідність економити, і про війну.

А дехто навіть почав звично для себе ремствувати щодо незручностей, викликаних відсутністю електроенергії.

Що ж... Кацапи, самі того не розуміючи, не лише нагадили, а й нагадали. Війна ж таки продовжується. І небезпека для всіх та кожного нікуди не зникла.

А з цим не зникла і необхідність посильно допомагати армії. Тому ми вчергове закликаємо не забувати про це. Не можете воювати чи волонтерити особисто? Є люди, які це роблять за вас.

Кобеляцька волонтерська група «Кобеляки допоможуть» діє і вдень, і вночі.

 

Найменування отримувача: ГО КОБЕЛЯКИ ДОПОМОЖУТЬ

Код отримувача: 44797615

Рахунок в форматі відповідно до стандарту IBAN: UA333052990000026009041210433

Назва банку: АТ КБ «ПРИВАТБАНК»

Не забувайте про це самі. Бо кацапи нагадають.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Кобеляки | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації