Вхід | Реєстрація

До суду спрямовано обвинувачення стосовно організованої кременчуцької банди, які убили чоловіка і готували замах на депутата

До суду спрямовано обвинувачення стосовно організованої кременчуцької банди, які убили чоловіка і готували замах на депутата

Прокурори Полтавської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 7 учасників озброєної банди на чолі з кримінальним авторитетом. До складу банди входили син організатора та його знайомі.

Чоловікам інкримінують умисне вбивство, замах, готування умисного вбивства, вимагання чужого майна, бандитизм, незаконне зберігання, придбання вогнепальної зброї та бойових припасів, незаконну переробку вогнепальної зброї, вчинені за попередньою змовою групою осіб (п. 12 ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 15 п. п. 8, 12, ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 14,  п. п. 8, 12, 13 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 189, ст. 257, ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 263-1, ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28, ст. 348 КК України).       

Окрім цього, організатора обвинувачують у встановленні та поширенні злочинного впливу (ч. 1 ст. 255 -1 КК України).

Про це повідомила пресслужба Полтавської обласної прокуратури.

За даними слідства, діяла банда у м. Кременчук. Упродовж вересня 2023 – лютого 2024 років підозрювані готували вбивство заступника начальника одного з районних управлінь поліції в Дніпропетровській області та депутата Полтавської обласної ради. Поліцейського мали намір позбавити життя через професійну діяльність, а депутата – у зв’язку з громадською роботою щодо протидії незаконному обігу наркотичних засобів та психотропних речовин.

Також встановлено причетність учасників банди до умисного вбивства жителя Кременчука, який з ними конфліктував. У вересні 2023 року чоловіка застрелили з мисливської рушниці неподалік місця проживання. Другою жертвою міг стати кременчуківець, який продав рушницю підозрюваним, проте під час переслідування йому вдалося втекти від зловмисників.

Наразі учасники банди перебувають під вартою. Матеріали стосовно ще однієї особи виділені в окреме провадження. Його оголошено у розшук. 

Слідчі дії у кримінальному провадженні здійснювалися ГУНП в Полтавській області, оперативний супровід – УСР в Полтавській області ДСР Національної поліції України, УСБУ в Полтавській області та УКР ГУНП в Полтавській області.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Кременчук | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації