Вхід | Реєстрація

Підвищення тарифів на електрику не покрило її вартості

Підвищення тарифів на електрику не покрило її вартості

Про це у ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

— Це підняття не покрило ринкову вартість. Ринкова вартість електроенергії коливається в районі 7-8 гривень. Ми встановили тариф 4,32 гривні, виходячи з найдешевшої собівартості Енергоатому та Укргідроенерго, це дві державні компанії, плюс входить собівартість доставки людям. Це найменша собівартість найдешевшої енергії, яка в нас у державі на сьогодні доступна, — сказав Шмигаль.

При цьому він нагадав, що нічний тариф залишається 2,16 гривні.

На його думку, це буде стимулом для встановлення двозонних лічильників, щоб споживати більше електроенергії вночі, коли вона дешевша і доступніша.
— У будь-якому випадку, держава сплачує більше 90 мільярдів гривень для того, щоб забезпечити цю неринкову ціну для населення, — сказав Шмигаль.

За його словами, покриття собівартості електроенергії дає можливість накопичення коштів зі сплати податків в бюджет двома державними компаніями, можливість проводити ремонтні роботи.

Так, як додав Шмигаль, уже ухвалено рішення про перерахування 1,5 мільярда гривень державній компанії «Центренерго» для ремонту двох зруйнованих росіянами електростанцій — Трипільської та Зміївської.

Також, за його словами, податки будуть переводитись у спеціальний фонд для виплати субсидій.

Крім того, як наголосив прем’єр, субсидії будуть перераховані автоматично, для цього не треба подавати ніяких документів.

— Люди, які потребуватимуть субсидій уже в нових умовах, у новому тарифі, подають свої заявки, отримують свої субсидії. Ми збільшуємо цей спеціальний рахунок за рахунок сплати податків державними енергетичними компаніями і, відповідно, будемо також відшкодовувати, щоб вразливі верстви населення могли в повній мірі отримувати послуги, і вразливі категорії не відчували суттєвого впливу підняття тарифів, — сказав Шмигаль.

Нагадаємо, що Кабмін 31 травня підвищив тариф на електрику для населення із 2,64 до 4,32 гривні за кВт-год. Новий тариф діятиме до кінця квітня наступного року.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації