Вхід | Реєстрація

Як обрати сонячну станцію для вашого дому

Як обрати сонячну станцію для вашого дому

Створення сонячної електростанції – важливий крок на зустріч сучасним технологіям та незалежній енергії у вас вдома. Однак, щоб отримати безперебійне джерело живлення, варто врахувати декілька важливих аспектів. Власне про те, якими мають бути сонячні станції для дому, основні критерії вибору та можливості обладнання ми і поговоримо у нашій статті.

Види сонячних станцій для дому

Загалом ми можемо виділити чотири види сонячних станцій для встановлення вдома. Детально про кожну із них ви можете дізнатися із нашого списку:

  • Мережеві сонячні станції. Така система передбачає продаж надлишків енергії у мережу та відсутність акумулятора. Тобто, ви зможете заробляти на встановленому обладнанні та вам не потрібно робити великі інвестиції, адже станція без акумулятора обійдеться на 40% дешевше. Однак, мережеві станції мають ряд мінусів, а саме – їх не можна використовувати у разі відсутності вдома електроенергії.
  • Гібридні сонячні станції, що не мають акумулятора. Такі станції працюють паралельно із мережами змінного струму та мають резервний акумулятор невеликого розміру. Ви можете зекономити на вартості акумуляторів, отримавши альтернативне постачання електроенергії до будинку вдень, ефективно використовуючи сонячну енергію. Однак, такі станції не підійдуть для застосування як резерв протягом тривалого часу.
  • Автономні сонячні системи. Ці станції обладнані акумуляторами великої потужності, що дозволить вам тривалий час перебувати без електроенергії. Часто такі станції встановлюють на територіях, де загалом відсутня можливість увімкнути електроенергію від мережі. Однак, варто врахувати, що ці станції є досить коштовними.

При виборі сонячної електростанції потрібно врахувати також окупність. Гібридні станції, як правило, не окуплять себе. А от окупність мережевих станцій становить до 6 років. Тому враховуйте цілі встановлення сонячних станцій, щоб розуміти потенційні прибутки та витрати.

Що впливає на ефективність роботи сонячних станцій?

При встановленні сонячної електростанції потрібно враховувати період, коли буде використовуватися електроенергії. Адже, як правило, найчастіше вона необхідна вранці та ввечері, а сонця у цей час мало. Тому вам необхідно запасати електроенергію вдень, а використовувати за потреби.

Для цього вам знадобляться сильні акумулятори. Таким чином, акумуляторні батареї будуть працювати у режимі глибокого розряду та щоденного заряду, а через кожен цикл буде зменшуватися їхній ресурс. Через 5-7 років вам можуть знадобитися нові акумулятори. Тому варто намагатися користуватися альтернативним джерелом енергії вдень, за можливості виконуючи більшість справ, пов'язаних зі значними енергозатратами.

Дуже важливо – правильно розмістити панелі ще на етапі створення сонячної електростанції. Це є головним показником гарної продуктивності станцій. Ви можете скористатися послугами компанії Xolar, де представлено великий вибір сонячних панелей. Фахівці компанії нададуть усі необхідні консультації та виконають безплатний прорахунок вартості майбутнього проєкту.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації