Вхід | Реєстрація

На 15 років позбавлено волі кримчанина, який воював проти ЗСУ

На 15 років позбавлено волі кримчанина, який воював проти ЗСУ

За публічного обвинувачення Полтавської обласної прокуратури жителя АР Крим визнано винним у державній зраді в умовах воєнного стану та добровільній участі у збройному формуванні держави-агресора (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Суд призначив йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомила пресслужба Полтавської обласної прокуратури, прокурори довели в суді, що у грудні 2023 року цей чоловік, відбуваючи покарання в одній з виправних колоній росії, добровільно підписав контракт із міноборони рф на військову службу.

Він був зарахований на посаду стрілка до 5 батальйону «Шторм-V» 71 мотострілецького полку 42 мотострілецької дивізії збройних сил рф, де йому обіцяли щомісячну заробітну плату понад 200 тис. рублів.

Після військової підготовки чоловік брав участь у бойових діях проти ЗСУ на Запорізькому напрямку та допомагав окупувати захоплені території. Він також виконував накази командирів збройних сил рф, евакуюючи поранених та загиблих військовослужбовців держави-агресора.

У лютому 2024 року українські військові взяли його в полон.

Досудове розслідування у цій справі проводило Управління СБУ в Полтавській області.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації