Вхід | Реєстрація

Відтепер в Україні за контрабанду усіх видів товарів передбачена кримінальна відповідальність

Відтепер в Україні за контрабанду усіх видів товарів передбачена кримінальна відповідальність

Із 1 липня 2024 року відповідно до Закону України «Про внесення змін до Кримінального та Кримінально процесуального кодексів України щодо криміналізації контрабанди товарів» набирає чинності стаття 201-3 Кримінального кодексу України, яка встановлює кримінальну відповідальність за контрабанду товарів.

Положення вищевказаної статті передбачають, що переміщення через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю товарів вартістю від 7,57 до 15,14 млн грн – карається штрафом від 170 до 425 тис. грн.

Контрабанда товарів, вчинена за попередньою змовою групою осіб або особою, раніше судимою за контрабанду, або службовою особою з використанням службового становища, або вартістю товарів понад 15,14 млн грн – карається штрафом від 850 тис. грн або позбавленням волі на строк від 5 до 10 років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

А контрабанда товарів, вчинена організованою групою, загрожує позбавленням волі на строк від 7 до 11 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Зворотної дії в часі зазначена норма не має. Розслідування даної категорії злочинів перебуває в підслідності Бюро економічної безпеки України.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації