Вхід | Реєстрація

На Полтавщині п’яний водій після ДТП намагався підкупити поліцейських

На Полтавщині п’яний водій після ДТП намагався підкупити поліцейських

Після ДТП у Піщанській громаді місцевий житель, 34-річний чоловік, який був у стані алкогольного сп’яніння, намагався дати хабар поліцейським, щоб «вирішити проблему». Поліцейські викликали слідчо-оперативну групу, яка зафіксувала факт незаконних дій та розпочала досудове розслідування.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Полтавщини.

10 липня близько 13:00 до відділення № 2 Кременчуцького районного управління поліції надійшло повідомлення про ДТП у Піщанській громаді. На місці події поліцейські виявили легковий автомобіль Nissan, який отримав механічні пошкодження після зіткнення з бетонним стовпом.

Владислав Шаптала, начальник відділення № 2 Кременчуцького райуправління поліції, повідомив:

«Працівники групи реагування патрульної поліції встановили, що за кермом автомобіля перебував місцевий чоловік 1990 року народження. Фігурант перебував у стані алкогольного сп’яніння (2,88 проміле). Під час документування правопорушення водій запропонував поліцейським неправомірну вигоду за вчинення певних дій на його користь. Тож на місце події патрульний екіпаж в установленому порядку викликав слідчо-оперативну групу, яка задокументувала факт протиправних дій чоловіка й розпочала розслідування».

За фактом пропозиції неправомірної вигоди службовій особі за невчинення дій в інтересах того, хто пропонує, з використанням наданої їй влади чи службового становища, відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження чи позбавлення волі на строк від 2 до 4 років.

Крім того, пошкоджений автомобіль вилучено, а на водія складено адміністративні матеріали за частиною 4 статті 130 (Вживання особою, яка керувала транспортним засобом, після дорожньо-транспортної пригоди за її участю, алкоголю, наркотичних засобів, психотропних речовин) та статтею 124 (Порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів) Кодексу України про адміністративні правопорушення.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації