Вхід | Реєстрація

Цього року поліція Полтавщини вилучила 250 одиниць зброї, 347 гранат та більше 60 тисяч набоїв

Цього року поліція Полтавщини вилучила 250 одиниць зброї, 347 гранат та більше 60 тисяч набоїв

Війна призвела до збільшення незаконного обігу зброї та боєприпасів, що становить загрозу для життя людей. На Полтавщині цього року вже зафіксовано 13 випадків загибелі через використання вогнепальної та травматичної зброї, а також боєприпасів.

Тільки на початку вересня 2024 року сталося два вибухи гранат. У Лубнах чоловік кинув гранату в натовп, а потім підірвав себе іншою гранатою неподалік. Інший випадок стався в Гребінці біля багатоквартирного будинку, де внаслідок вибуху гранати постраждали троє мешканців.

Поліція Полтавщини постійно працює над виявленням і вилученням нелегальної зброї, щоб зменшити ризики травмування та загибелі людей. За словами начальника поліції області Євгена Рогачова, цього року було відкрито понад 270 кримінальних справ за фактом незаконного поводження зі зброєю.

«Нам вдалося вилучити майже 60 тисяч набоїв, понад 30 кг вибухівки, 347 гранат і більше 250 одиниць зброї, серед яких 130 автоматів, 47 пістолетів, 15 ручних гранатометів та мінометів, а також 8 кулеметів», — зазначив генерал поліції.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації