Вхід | Реєстрація

СБУ затримала у Дніпрі подружжя агентів фсб, яке шпигувало за українською ППО та підпалювало об’єкти Укрзалізниці

СБУ затримала у Дніпрі подружжя агентів фсб, яке шпигувало за українською ППО та підпалювало об’єкти Укрзалізниці

Контррозвідка Служби безпеки затримала двох агентів ФСБ у Дніпрі. Ними виявилися 40-річний місцевий житель та його дружина, які передавали російським окупантам інформацію про місця розташування української ППО та підпалювали об'єкти Укрзалізниці.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Подружжя діяло разом, виконуючи ворожі завдання з розподілом ролей. Жінка займалася збором інформації про розташування підрозділів ППО, що захищають місто від ракетних і дронових атак. Вона розвідувала бойові позиції зенітно-ракетних комплексів і радіолокаційних станцій української армії, фотографувала та знімала відео цих об'єктів, після чого відзначала їх координати на електронних картах.

Ці дані вона передавала своєму чоловікові, який далі через месенджер відправляв їх російській спецслужбі.

Крім цього, чоловік займався підпалами. Зокрема, він спалив релейну шафу на залізничній лінії в регіоні, знявши процес на телефон для звіту перед куратором з ФСБ. Окупанти планували через ці підпали порушити транспортну логістику Збройних сил України на сході та півдні країни.

Контррозвідники СБУ задокументували злочинні дії агентів та затримали їх. Для забезпечення безпеки українських військ було проведено комплексні заходи.

За даними слідства, агенти почали працювати на російську спецслужбу у червні цього року. Спочатку ФСБ дистанційно завербувала чоловіка через Телеграм, де той шукав додатковий заробіток. Згодом він втягнув у злочинну діяльність свою 36-річну дружину. Для перевірки агентів окупанти доручили їм розклеювати по місту провокаційні листівки з пропозиціями швидких грошей.

Під час обшуку у затриманих вилучено засоби підпалу, ворожі «агітки» та мобільні телефони із доказами комунікації з фсб.

Слідчі Служби безпеки повідомили агенту про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану), а дії його дружини кваліфіковано за ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Зловмисники перебувають під вартою. Зраднику загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна, його спільниці – 8 років тюрми.

Спецоперацію проводили співробітники СБУ у Дніпропетровській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації