Вхід | Реєстрація

Затримано ще двох агентів фсб, які коригували удари по Дніпропетровщині

Затримано ще двох агентів фсб, які коригували удари по Дніпропетровщині

Служба безпеки України затримала двох нових учасників агентурної мережі фсб, яку викрили в серпні на Дніпропетровщині. Тоді контррозвідка затримала шістьох осіб, які коригували ракетні та дронові удари росії по військових і критичних об’єктах регіону.

Деталі повідомили у пресслужбі СБУ.

Наразі затримано ще двох агентів: 56-річного охоронця одного з місцевих підприємств та 48-річну мешканку передмістя Дніпра. Обоє працювали незалежно один від одного, але виконували вказівки спільного куратора з росії.

Агенти збирали координати для ударів по оборонних об’єктах та інфраструктурі «Укрзалізниці», що використовувалась для транспортування військової техніки та боєприпасів. Також зловмисники відслідковували маршрути руху військових колон ЗСУ у напрямку передової.

Щоб отримати розвіддані ворожі поплічники об’їжджали вулиці обласного центру та прилеглих територій, де фіксували «потрібні» об’єкти. Отримані дані зловмисники передавали фсб через геолокації і детальні описи цілей.

Контррозвідка СБУ затримала обох підозрюваних за місцями їх проживання, вилучивши мобільні телефони з доказами їхньої діяльності. Слідчі Служби безпеки повідомили агентам про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисники перебувають під вартою без права внесення застави. Їм загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ у Дніпропетровській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації