Вхід | Реєстрація

Уродженець Тернополя став кардиналом

Уродженець Тернополя став кардиналом

6 жовтня Папа Римський Франциск назвав імена 21 нового кардинала, серед яких є владика Микола Бичок, єпарх Мельбурнський УГКЦ. Кардиналом став представник Української Греко-Католицької Церкви в Австралії та є одним із тих, хто буде брати участь у виборах наступного Папи Римського. Відповідне оголошення Папа Римський зробив після молитви «Ангел Господній», повідомляє Vatican News.

Консисторія відбудеться 8 грудня.

Вперше з 2001 року, після висвяти в Кардинали Патріарха Любомира Гузара, українець став кардиналом. Це — Преосвященний Владика, Єпископ Микола Бичок, редемпторист, очільник Єпархії УГКЦ в Мельбурні, Австралія. Новому кардиналу лише 44 роки, родом з Тернополя, навчався в Україні та Польщі, обрав свій духовний шлях у 17 років, вступивши до Згромадження редемптористів, згодом у 2005 році — ієрейські освячення. А вже через 15 років служіння отримує від Папи Франциска призначення єпископом Мельбурнської єпархії святих апостолів Петра й Павла УГКЦ. Єпископська хіротонія відбулася 7 червня 2020 року в Соборі Святого Юра у Львові. До Австралії новий єпископ відбув лише в 2021 році. І ось — нове піднесення до сану Кардинала.

Кардинали є одними з найвищих посадових осіб у Католицькій церкві після Папи. Вони відіграють важливу роль в управлінні Церквою та мають право голосу при виборі нового Папи. Серед відомих українських кардиналів слід згадати Любомира Гузара, який також мав цей титул і залишив значний слід в історії УГКЦ.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації