Вхід | Реєстрація

«Незручні» люди

«Незручні» люди

Днями випала нагода почитати коментарі під деякими редакційними публікаціями. Зазвичай для цього катастрофічно не вистачає часу, а інколи бувають періоди, коли він раптово з’являється. Він — це вільний час.

Читав коментарі до кількох публікацій. Зокрема й тієї, де мова йшла про будівництво пташника посеред Кобеляк.

Очікувано думки людей розділилися, що є цілком нормальним явищем. Недаремно ж кажуть, що скільки людей, стільки ж і точок зору.

Більшість коментаторів погоджуються із актуальністю проблеми як абсолютно хаотичної і ніким не контрольованої забудови, так і порушення санітарних норм.

Але є й інші думки. Зокрема, було зазначено щось на кшталт  «не дай, Боже, такої сусідки, що на всіх пише скарги».

Щось раціональне є і в подібній точці зору. Дійсно, є люди, яким ніколи нічим не вгодиш. Вони сваряться і воюють із усіма. Їх називають сварливими, дратівливими, незручними.

Але ж... От у випадку із можливо незаконним пташником. Так, можна закрити на це очі. Можна промовчати, аби нікого не дратувати і ні з ким не сваритися.

І, можливо, так буде й краще. Якось воно «пронесе», сусіди «внюхаються», птахи не хворітимуть, спалаху хвороб не буде.  Так дійсно буває. І всі, хто мовчатиме, залишаться хорошими і зручними.

Але буває й по-іншому. І тоді почнуть шукати винних.

Дуже добре пам’ятаю випадок двадцятирічної давності. Один кобеляцький підприємець, із благословення місцевих чиновників, взяв та й збудував дамбу на стариці Ворскли. Мета в чоловіка була хороша —  за допомогою загати створити ставочок, можливо, розвести в ньому рибку, створити місце для відпочинку інших людей. Ну й грошей на цьому заробити.

Але інший чоловік, який нічого цього не робив, чи то із заздрості, чи з інших міркувань, розказав про все це в пресі.

Автор цієї редакційної взяв та й написав статтю. Був скандал. Один із чиновників, який поставив свій підпис під дозвільним документом, «полетів»  з роботи, підприємцю довелося ліквідувати незаконну дамбу.

Після того бізнесмен ще рік чи два сильно ображався на автора. Потім ми помирилися. А родич звільненого чиновника навіть спробував мені «морду» набити. І в принципі, його навіть можна зрозуміти. Люди ж лише хорошого хотіли. А тут якесь падло цим намірам завадило. Та ще й рідна людина постраждала.

А можна ж було промовчати. І була б і дамба, і рибка, і ніхто б не постраждав.

У принципі, людство давно придумало, як вирішувати подібні проблеми. Придумало, як завадити добрим намірам завести в пекло. Для цього існують закони.

Але ж знову.... Закони існують і в Україні. Але досить часто виконувати їх невигідно. Для цього доводиться напружуватися, створювати нові проблеми і собі, й іншим. А можна ж  просто заплющити очі. Закон є, але виконувати його не поспішати. Так часто буває, погодьтеся.

Аж тут знову, як Пилип із конопель, вигулькують оті сварливі, незручні люди і починають писати заяви, статті, ставити запитання. І чиновникам таки доводиться хоча б щось робити.

То, напевне,  незручні і сварливі люди таки потрібні. Вони незручні, можливо «погані», але вони говорять про те, про що «хороші» люди мовчать.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації