Італійську пасту полюбляють у всьому світі. Адже її можна поєднувати з різними соусами та інгредієнтами, адаптовуючи страву під власні смаки. А якщо готувати зовсім не хочеться, замовити пасту у Львові буде зовсім не складно. Просто оберіть на сайті улюбленого ресторану та заберіть прямісінько біля дверей!
Бажаєте дізнатися, яка ж паста — найбільш популярна? Ми підготували для вас добірку!
Популярні типи пасти та з чим їх готують
1. Спагеті
Спагеті — мабуть, найвідоміший і найпопулярніший вид пасти, який можна знайти в будь-якому ресторані або навіть у кухонній шафці на домашній кухні. Це — тонкі довгі макарони, які чудово поєднуються з найрізноманітнішими соусами. Зокрема, класичним томатним та песто.
Саме на основі спагеті готують одну з найпопулярніших паст — “Карбонару” з беконом та яйцем.
2. Пенне
Пенне — це паста у вигляді прямокутних трубочок, які мають зріз на кінцях. Цей вид пасти має щільну текстуру і дуже добре утримує соус всередині. Саме тому, пенне чудово смакує з густими соусами. А також з більшістю класичних: томатний, вершковий, песто, гострий.
3. Фетучіні
Фетучіні — це широкі плоскі стрічки пасти, які нагадують спагеті, але в кілька разів ширші. Цей вид пасти традиційно використовується в південних регіонах Італії для приготування багатьох класичних страв.
Фетучіні особливо смачні з кремовими соусами, наприклад, з соусом Альфредо. А також з різними м’ясними чи рибними соусами.
4. Лазанья
Листи лазаньї — це широкі прямокутні пластинки. Вони чудово смакують з томатним та вершковим соусом, дозволяючи створювати дуже смачні страви. Зокрема, класичну однойменну страву — лазанью.
5. Рігатоні
Рігатоні — це великі трубочки пасти з виразними борозенками, які допомагають утримувати соус на поверхні пасти. Це один з найкращих варіантів для приготування страв з густими та насиченими соусами.
Рігатоні дуже добре поєднуються з м’ясними соусами, овочевими та сирами. Популярною стравою є рігатоні з соусом болоньєзе.
Паста — це не просто їжа, а ціла культура, яка вражає безліччю видів, форм і смаків. Кожен вид пасти має власні особливості та відмінності, що дозволяє експериментувати з інгредієнтами та соусами, створюючи безліч смачних страв. Спагеті, пенне, фетучіні, лазанья та рігатоні — це лише мала частина різноманіття пасти, насправді ж їх існує значно більше. Кожен вид пасти має свою історію, унікальні особливості та місце в італійській кулінарії, а також у гастрономії всього світу.
Для тих, хто хоче спробувати ці смачні види пасти в незабутньому виконанні, Emily пропонує вам найкращі страви з пасти, приготовані за класичними італійськими рецептами. Замовляйте та насолоджуйтеся!








