Вхід | Реєстрація

ТОП 5 найпопулярніших видів пасти у світі

ТОП 5 найпопулярніших видів пасти у світі

Італійську пасту полюбляють у всьому світі. Адже її можна поєднувати з різними соусами та інгредієнтами, адаптовуючи страву під власні смаки. А якщо готувати зовсім не хочеться, замовити пасту у Львові буде зовсім не складно. Просто оберіть на сайті улюбленого ресторану та заберіть прямісінько біля дверей! 

Бажаєте дізнатися, яка ж паста — найбільш популярна? Ми підготували для вас добірку!

Популярні типи пасти та з чим їх готують

1. Спагеті

Спагеті — мабуть, найвідоміший і найпопулярніший вид пасти, який можна знайти в будь-якому ресторані або навіть у кухонній шафці на домашній кухні. Це — тонкі довгі макарони, які чудово поєднуються з найрізноманітнішими соусами. Зокрема, класичним томатним та песто. 

Саме на основі спагеті готують одну з найпопулярніших паст — “Карбонару” з беконом та яйцем.

2. Пенне

Пенне — це паста у вигляді прямокутних трубочок, які мають зріз на кінцях. Цей вид пасти має щільну текстуру і дуже добре утримує соус всередині. Саме тому, пенне чудово смакує з густими соусами. А також з більшістю класичних: томатний, вершковий, песто, гострий. 

3. Фетучіні

Фетучіні — це широкі плоскі стрічки пасти, які нагадують спагеті, але в кілька разів ширші. Цей вид пасти традиційно використовується в південних регіонах Італії для приготування багатьох класичних страв. 

Фетучіні особливо смачні з кремовими соусами, наприклад, з соусом Альфредо. А також з різними м’ясними чи рибними соусами.

4. Лазанья

Листи лазаньї — це широкі прямокутні пластинки. Вони чудово смакують з томатним та вершковим соусом, дозволяючи створювати дуже смачні страви. Зокрема, класичну однойменну страву — лазанью. 

5. Рігатоні

Рігатоні — це великі трубочки пасти з виразними борозенками, які допомагають утримувати соус на поверхні пасти. Це один з найкращих варіантів для приготування страв з густими та насиченими соусами.

Рігатоні дуже добре поєднуються з м’ясними соусами, овочевими та сирами. Популярною стравою є рігатоні з соусом болоньєзе. 

Паста — це не просто їжа, а ціла культура, яка вражає безліччю видів, форм і смаків. Кожен вид пасти має власні особливості та відмінності, що дозволяє експериментувати з інгредієнтами та соусами, створюючи безліч смачних страв. Спагеті, пенне, фетучіні, лазанья та рігатоні — це лише мала частина різноманіття пасти, насправді ж їх існує значно більше. Кожен вид пасти має свою історію, унікальні особливості та місце в італійській кулінарії, а також у гастрономії всього світу.

Для тих, хто хоче спробувати ці смачні види пасти в незабутньому виконанні, Emily пропонує вам найкращі страви з пасти, приготовані за класичними італійськими рецептами. Замовляйте та насолоджуйтеся!

 



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Цікаве
Додати коментар
Ваше ім'я Ваш e-mail (в коментарях не виводиться)
Текст   символів залишилося

Впишіть сюди щось, якщо ви робот:

Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації