Вхід | Реєстрація

Будьте пильними! Крадіжки!

Останнім часом до чергової частини Октябрського райвідділу міліції міста Полтави почали звертатися громадяни із заявами про крадіжки, що були скоєні невідомими у їхніх же квартирах. Правоохоронці одразу визначили спільну деталь, яка повторювалася кожного разу при скоєнні злочину.
Вся річ у тім, що шахраї обирають квартиру, дзвонять у двері, представляються працівниками комунальної служби і, під приводом перевірки лічильника, заходять до квартири. Поки господар шукає документи на лічильник, псевдо-працівник починає нишпорити по кімнатах та підбирати все, що “погано лежить”.
Одним із прикладів була крадіжки з квартири одинокої бабусі, мешканки міста Полтави. Поки та шукала документи та відволіклася у іншу кімнату, чолов’яга взяв сумку з грошима у сумі 1500 гривень та пішов геть. Коли бабуся зрозуміла, що у її квартирі побував злодюжка, було вже пізно, останнього вже й слід простив.
То ж, шановні громадяни, в черговий раз нагадуємо, що пильність потрібно проявляти навіть удома, не кажучи вже про вулицю. Будьте уважними до всіх невідомих осіб, які заходять до вашого під’їзду, дзвонять у квартири під різним приводом (пошук найманого житла, пошук знайомого чи знайомої, або під приводом соціального чи комунального працівника). Вимагайте від осіб назватися та пред’явити документи. Якщо людина веде себе підозріло чи його документи викликають сумніви – терміново повідомте про такого візитера правоохоронцям. Не відкривайте двері квартири і в жодному разі не впускайте у приміщення незнайомців, не пересвідчившись, що він дійсно є працівником соціальної чи комунальної служби.
Пам’ятайте, що у справжнього працівника комунальної служби має бути посвідчення особи, а також бланк розпорядження на виконання робіт, затверджений керівництвом тієї установи, від якої він прийшов.
У разі, якщо Ви володієте будь-якою інформацією з приводу осіб, що таким чином намагалися зайти у квартиру, або самі стали жертвою від таких протиправних дій, терміново телефонуйте до міліції за номером 56-09-51 або 102.

Автор: Алла Квіта, старший інспектор зі зв’язків з громадськістю ПМУ ГУМВС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 жовтня 2009, 11:58 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації