Вхід | Реєстрація

Герман Юрченко проводить ювілейний фестиваль

У жовтні святкує свій ювілей голова Музичного товариства Полтавщини Герман Юрченко, якого наша область, Україна та країни колишнього радянського союзу знають як директора Полтавської обласної філармонії протягом 33-ьох років. Герман Юрченко вирішив зробити ювілейний подарунок для полтавців – з 14 жовтня по 2 листопада пройде серія концертів. Як зазначила заступник міського голови Полтави Лариса Семеняга, це свято полтавської родини, кожної людини, яка завітає на концерт. Перший захід відбувся у Міському будинку культури і був присвячений пам’яті видатного скрипаля, засновника і диригента відомого колективу «Київські солісти» Богодару Которовичу. З його іменем Германа Юрченка пов’язує 35-річна дружба.
Практично щороку очолюваний ним колектив приїздив до Полтави з концертами, які потім звучали в країнах Європи, Азії, Африки, Америки. Лише у цьому році в Полтаві «Київські солісти» звучали двічі – у щойно відкритому після ремонту залі ОЦЕВУМу. Перший раз концерт «Від Вівальді до Макартні», другий – «Дар віртуозній музиці». На жаль, 4 липня, на другий день після свого народження Богодар Которович пішов за вічну межу. Ось чому концерт присвятили його пам’яті.
«Київські солісти» розпочали концерт тихою музикою Валентина Сільвестрова. Далі звучала музика Едварда Гріга та Бела Бартока. Був сюрприз – донька Богодара Которовича Мирослава презентувала проект «Сходами», у якому використала одне із інтерв’ю тата, де він розповідає казку про бичка Фердінанда. На екрані показали розповідь Богодара Катаровича, а Мирослава виконувала партію скрипки. Усі квіти, які дарували Мирославі, вона клала на диригентський пульт, як зараз вільний.

Автор: Лідія Черпакова, www.regionnews.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 жовтня 2009, 14:22 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації