Вхід | Реєстрація

Вбив і згвалтував 86-літню жінку..., а потім пішов на дискотеку

Вбив і згвалтував 86-літню жінку..., а потім пішов на дискотеку
Констатуючи смерть 86-річної жінки у селі Вовчик, що на Лубенщині, лікарі одностайно підтвердили, що вона померла своєю смертю. Тільки за декілька днів акт судово-медичної експертизи показав противне, що жінку не тільки було убито, а й зґвалтовано.
Повідомлення про те, що у селі померла пенсіонерка надійшло до Лубенського МРВ міліції у неділю зранку. Виїхавши на місце, міліціонери теж були упевнені, що вона, у силу свого віку, померла своєю смертю. Під час попереднього огляду тіла слідів насильницької смерті не виявлено, про напад чи зламування будинку не було й мови, адже усі засови та речі на місці, навіть 1000 гривень лежали на самому видному місці, тож родичі готувалися до похорону, а міліціонерам залишалося тільки зареєструвати звернення. Втім, за декілька днів до райвідділу надійшов висновок судово-медичної експертизи, де чітко було прописано, що жінка померла від удушення, до того ж у неї поламані три ребра, під’язична кістка, але що найстрашніше – виявлені сліди зґвалтування.
Ігор Мрачко, начальник Лубенського міськрайвідділу говорить, що тоді негайно було зібрано оперативний склад міліції і почалася кропітка робота по встановленню того нелюда, який вчинив таке з бабусею.
«Спершу, на жаль, ми пішли хибним шляхом, - говорить Ігор Миколайович, - адже у поле нашого зору потрапив племінник потерпілої, який тривалий час проживав з нею. Свідки говорили, що чоловік неодноразово застосовував фізичну силу до жінки, тому родичі його відселили в інший район, де він проживав в інтернаті. З’ясувавши, що перебування у закладі абсолютно не контрольоване, тобто ті, хто там живуть спокійно можуть виходити з установи, ми опитали підозрюваного, але виявилося, що він має стовідсоткове алібі. Це ускладнило нашу роботу, адже усі ті, з ким потерпіла спілкувалася і хто до неї був ухожий, на перший погляд, справляли враження добропорядних громадян. Опитавши усіх чоловіків цієї родини, підозрілим нам видався чоловік бабусиної онуки. Хлопець дав неправдиві свідчення про місце свого перебування у ту ніч. Тож провівши ряд оперативних заходів, наші підозри справдилися, дійсно цей молодий 20-річний юнак убив бабусю, а потім зґвалтував.»
Мотив такого страшного вичинку незрозумілий. Хлопець говорить, що практично нічого не пам’ятає з тієї ночі, адже був добряче напідпитку. Він зі своїм товаришем випили приблизно по пляшці горілки, коли гроші закінчилися, а продовження свята душа вимагала, вирішив піти до бабусі і попросити грошей. Він постукав – вона відчинила, але прохання фінансово підкріпити уже «підігрітого» хлопця бабуся не виконала. Саме це і розлютило його. Спочатку він ляснув її по обличчю, а далі у хід пішли кулаки і ноги. Молодик так гемселив стареньку, що вона знепритомніла, а потім він її зґвалтував. Хоча сьогодні він і говорить, що не ґвалтував, але є висновок експертів, де це підтверджено. Коли зрозумів, що накоїв, то поклав стареньку на ліжко, де вона спала. Будь-які спроби знайти хоча б якусь копійчину не увінчалися успіхом. З нічим він тихенько зачинив хату і пішов … (!)на танці у місцевий клуб. Уже за декілька діб його затримали міліціонери.
На сьогодні проти нього порушено кримінальну справу за фактом умисного убивства – ст. 115 кримінального кодексу України. Втім, правоохоронці не виключають, що молодикові доведеться нести відповідальність ще й за зґвалтування старенької, втім це визначить слідство, яке нині триває.

Автор: ВЗГ ГУМВС в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 жовтня 2009, 09:42 | Лубни | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації