Вхід | Реєстрація

У одному із складів на центральному ринку міста Полтави виявлено підпільних цех з соління риби

У одному із складів на центральному ринку міста Полтави виявлено підпільних цех з соління риби
Приватний підприємець, який мав дозвіл на заняття оптовою торгівлею, за сумісництвом займався ще й солінням оселедців, які самотужки привозив з Харкова. Документів на такий вид діяльності у горе-підприємця не знайшлося. А отже співробітникам ветеринарної міліції та відділу державної служби боротьби з економічною злочинністю ПМУ ГУМВС, що спільно здійснювали рейд по перевірці складських приміщень, з’явилися всі підстави притягнути недобросовісного підприємця до адміністративної відповідальності.
Такий собі невеличкий цех з соління риби причаївся у глибинці центрального базару міста Полтави. Його власник вже тривалий час займається самостійним солінням риби і запевняє, що робить свою роботу якісно.
“Навіть постійні клієнти на рибу є, ніхто ніколи не скаржився,” – запевняв правоохоронців підприємець.
Все б нічого, але якби ті “клієнти” побачили хоч раз умови, у яких готується та смакота… Занедбане приміщення вже давно не бачило вологої ганчірки. Скрізь пил, бруд, сміття та стійкий сморід – все те, що супроводжує процес приготування солених оселедців навряд чи сприяє його смаковим та, що найголовніше, корисним властивостям морепродукту.
На підлозі у брудних діжках без належного температурного та технологічного процесу соляться оселедці. На столі розміщені ваги, поряд якийсь незрозумілий інвентар (мабуть для соління) та сміття, сміття, сміття… Стіни поцвіли від вологості, а кутки засновані павутинням. Дезінфекцію приміщення ніхто не проводив, та й елементарних дезинфікуючих засобів у господаря не знайшлося.
Микола Васюта, тимчасово виконуючий обов’язки начальника ветеринарної міліції говорить, що наразі роботу даного підприємства призупинено, на горе-підприємця складено адмінпротокол за статтею 107 Кодексу України про адміністративні порушення (порушення правил ветеринарно-санітарних вимог). Правоохоронцями вирішується питання щодо утилізації даної продукції.

Автор: Алла Квіта старший інспектор зі зв’язків з громадськістю ПМУ ГУМВС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 жовтня 2009, 14:29 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації