Такий собі невеличкий цех з соління риби причаївся у глибинці центрального базару міста Полтави. Його власник вже тривалий час займається самостійним солінням риби і запевняє, що робить свою роботу якісно.
“Навіть постійні клієнти на рибу є, ніхто ніколи не скаржився,” – запевняв правоохоронців підприємець.
Все б нічого, але якби ті “клієнти” побачили хоч раз умови, у яких готується та смакота… Занедбане приміщення вже давно не бачило вологої ганчірки. Скрізь пил, бруд, сміття та стійкий сморід – все те, що супроводжує процес приготування солених оселедців навряд чи сприяє його смаковим та, що найголовніше, корисним властивостям морепродукту.
На підлозі у брудних діжках без належного температурного та технологічного процесу соляться оселедці. На столі розміщені ваги, поряд якийсь незрозумілий інвентар (мабуть для соління) та сміття, сміття, сміття… Стіни поцвіли від вологості, а кутки засновані павутинням. Дезінфекцію приміщення ніхто не проводив, та й елементарних дезинфікуючих засобів у господаря не знайшлося.
Микола Васюта, тимчасово виконуючий обов’язки начальника ветеринарної міліції говорить, що наразі роботу даного підприємства призупинено, на горе-підприємця складено адмінпротокол за статтею 107 Кодексу України про адміністративні порушення (порушення правил ветеринарно-санітарних вимог). Правоохоронцями вирішується питання щодо утилізації даної продукції.