Вхід | Реєстрація

У четвертій міській клінічній лікарні наразі триває період комп'ютеризації

Комп'ютери встановлюють, намагаючись максимально прискорити та осучаснити процес роботи персоналу. Це можна сказати і про лабораторії, яких при четвертій міській лікарні дві. Однак у них можуть похвалитися не лише новими комп'ютерами. Тут - сучасне лабораторне обладнання - автоматичні аналізатори, які майже зовсім виключають людське втручання та роблять лабораторні дослідження більш точними.
При четвертій міській клінічній лікарні вже тридцять років як існує міська централізована біохімічна лабораторія. Наразі лабораторія обслуговує більше 20-ти лікувально-профілактичних закладів міста та області. Вона виконує до восьмисот тисяч біохімічних та імунологічних досліджень за рік, а це всередньому - три з половиною тисячі досліджень за день. Серед завдань централізованої міської біохімічної лабораторії - проведення аналізів більш ніж по сорока показниках. Донедавна працівникам лабораторії у нагоді ставав один металевий помічник - автоматичний біохімічний аналізатор виробництва Японії, який прослужив тут уже 15 років. Однак тепер лаборантам слугує іще кілька надсучасних автоматичних аналізаторів.

Володимир Миргородський, завідуючий централізованою біохімічною лабораторією:
- Завдяки увазі міської влади до проблем лабораторної діагностики в останній час було проведено закупку унікального лабораторного обладнання, такого як автоматичний аналізатор «Сапфір 400», який може виконувати біохімічні дослідження по 64 параметрам одночасно. Потужність аналізатора - 240 аналізів за годину.
Другий автоматичний прилад - аналізатор електролітів виробництва США. Він надає результати, важливі для хворих відділень хірургії та реанімації, розповідає завідуючий лабораторією Володимир Миргородський. Однак, велика кількість лабораторних досліджень проводиться тут ручними методами. На відміну від інших лабораторій у міській централізованій біохімічній навіть при несправності аналізатора є можливість провести дослідження ручними методами. Загалом централізація лабораторних досліджень дає змогу значно підвищити якість лабораторних досліджень та економніше використовувати реактиви, говорить Володимир Миргородський.
А у клініко-діагностичній лабораторії 4-ї клінічної лікарні також показують новий автоматичний аналізатор. Кажуть, він надзвичайно допомагає обслуговувати значну кількість відвідувачів лабораторії.

Людмила Паляха, завідуюча клініко-діагностичною лабораторією:
- Пропускна спроможність лабораторії - до 200 чоловік в день. Це люди, які відвідують поліклініку з метою полікуватися, хворі стаціонару, відвідувачі поліклініки з профілактичною метою.
У лабораторії працює шість відділень залежно від типів аналізів - від загальноклінічного до паразитологічного. До того ж, говорить Людмила Паляха, тут лабораторні аналізи роблять якісно та безкоштовно.

Автор: www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 жовтня 2009, 15:56 | Полтава | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації